ORTAOKULLAR İÇİN KARİYER REHBERİ

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilşim Sistemleri (BURBİS) tarafından geliştirilen Otaokullar İçin Kariyer Rehberi Projesi yayınlandı.

22.03.2024 198

Öğrencilerin yetenek, ilgi ve mesleki değerlerini envanterlerle ölçebileceği, liselere geçiş yolları ve ortaokul sonrası eğitimlerini sürdürebilecekleri 24 lise ve program türünü ayrıntılı tanıyabileceği, mesleki ve teknik eğitime ilişkin alan/dal tanıtımları dahil olmak üzere mesleki eğitim süreçlerinin işleyişine ilişkin detaylı bilgilere ulaşabileceği, çeşitli bağlantılar üzerinden tüm meslekleri ayrıntılı inceleyebileceği, tercih robotu uygulaması ile hem Bursa il sınırları içinde bulunan tüm liseleri detaylı tanıyabileceği ve çeşitli parametreler üzerinden tercih simülasyonları yapabileceği bir altyapıya ulaşabileceklerdir.

Bu bilgilerin bütünü 9 modül olarak 9 ana başlık altında sitede sunulmaktadır. Bu modüller:

1. Kişiliğini, Yeteneklerini, İlgilerini ve Mesleki Değerlerimi Tanımak İstiyorum?

2. Lise Seçiminin Önemi Nedir? Liselere Hangi Yollarla Geçebilirim?

3. Merkezi Sınav (LGS) Nedir? Bu yolla hangi lise türlerini tercih edebilirim?

4. Mahalli Yerleştirme Nedir? Bu yolla hangi lise türlerini tercih edebilirim?

5. Yetenek Sınavı Nedir? Bu yolla hangi lise türlerini tercih edebilirim?

6. Doğrudan Kayıt Yolu Nedir? Bu yolla hangi lise türlerini tercih edebilirim?

7. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini Daha Ayrıntılı Nasıl Tanıyabilirim?

8. Meslek Seçiminin Önemi Nedir? Meslekleri Daha Ayrıntılı Nasıl Tanıyabilirim?

9. Tercih / Yerleşme Asistanı ve Tercih Robotu

Proje sayfasına ulaşmak ve ayrıntılı incelemek için lütfen tıklayınız...

Kaynak: http://bursa.meb.gov.tr/burbis